Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2007

Περί Μακεδονίας..

Έπεσε στα χέρια μου ένα κείμενο του Νικολάου Μάρτη (πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ) και αποφάσισα να το αναδημοσιεύσω. Για όσους δεν γνωρίζουν, μαζί με τον Στέλιο Παπαθεμελή (τότε στο Πασόκ) ήταν οι μόνοι δύο που έκαναν πραγματικό αγώνα δρόμου να ενημερώσουν την υφήλιο όταν "ξέσπασε" το Μακεδονικό θέμα (το 1991). Τότε, οι υπόλοιποι πολιτικοί μας απλά πλειοδοτούσαν στις τηλεοράσεις και στα συλλαλητήρια. Είναι κάπως γραμμένο σαν χρονικό με διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία και γεγονότα και αποφάσισα πως είναι καλύτερα, αν και μεγάλο, να το αναδημοσιεύσω αυτούσιο:

Οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες, όπως οι Αθηναίοι, οι Σπαρτιάτες, οι Κορίνθιοι, οι Θεσσαλοί, οι Κρήτες και άλλοι. Είχαν όλα, κατά τον Ηρόδοτο (Ι, 581), τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το αυτό Έθνος. Δηλαδή με όλους τους άλλους Έλληνες είχαν την ίδια γλώσσα, την Ελληνική, τα ίδια ιερά και τους ίδιους Θεούς, η κατοικία των οποίων ήταν στο Μακεδονικό Όρος Όλυμπος.

Είναι αδιανόητο να σκεφθεί κανείς ότι οι Έλληνες δεν θα είχαν την κατοικία των θεών τους σε Ελληνική περιοχή, αλλά σε «βαρβαρική».

Οι 9 Μούσες ήταν επίσης από τα Πιέρια της Μακεδονίας.

Οι Μακεδόνες, όπως όλοι οι Έλληνες, συμμετείχαν στις Αμφικτιονίες και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ορισμένοι Μακεδόνες αναδείχθηκαν Ολυμπιονίκες. Πρόεδρος των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896, που έγιναν στην Αθήνα, ήταν ο Βικέλας, καταγόμενος από τη Βέροια της Μακεδονίας. Οι Μακεδόνες είχαν, όπως και οι άλλοι Έλληνες (τέσσερα) αρχαία θέατρα. Δύο αρχαία Ελληνικά θέατρα υπάρχουν και στο Νότιο τμήμα της Δημοκρατίας των Σκοπίων, σε μικρή λωρίδα γης, που ανήκε στην Αρχαία Μακεδονία, την οποία κατέλαβε το 1912 Σερβικός Στρατός και προσάρτησε στο Σερβικό έδαφος.

Η ταυτότητα των Μακεδόνων ως Ελλήνων, που είναι ταυτότητα Ελλήνων, αποτελεί την ουσία του Σκοπιανού προβλήματος και όχι η απλή ονομασία του κράτους χωρίς να συνδέεται με την Ιστορία.

Την ταυτότητα των Μακεδόνων ως Ελλήνων, όπως ανέφερα στην επιστολή μου προς τον αρμόδιο Επίτροπο για τη διεύρυνση της Ε.Ε. κ. Oli Rehn, επιβεβαιώνουν τα ιερά κείμενα της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης, κείμενα αρχαίων Ελλήνων, Εβραίων και Ρωμαίων συγγραφέων και χιλιάδες Ελληνικών επιγραφών. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος με επιστολή του την 11.1.1993 προς τα Παγκόσμια Εβραϊκά Συνέδρια και Συμβούλια, αναφέρει: «Η Ιουδαϊκή θρησκεία και φιλολογία αποτελούν τους αδιάψευστους μάρτυρες του αρχαίου εθνολογικού χαρακτήρα των Μακεδόνων ως Ελλήνων».

«Οι αρχαίοι και νεώτεροι Μακεδόνες είναι Έλληνες και η γλώσσα των Μακεδόνων είναι η Ελληνική», διακήρυξαν με ομόφωνα ψηφίσματα τους τα Νομοθετικά Σώματα 14 Πολιτειών των Η.Π.Α.

Οι Σκοπιανοί επιμένουν στο ετεροχρονισμένο Συνταγματικό όνομα του Κράτους τους «Μακεδονία» για να νομιμοποιηθούν ως «Μακεδόνες» απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Συζήτηση ακόμα και του εάν οι Σκοπιανοί είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεν τιμά την Ε.Ε. η οποία ως ένωση δημοκρατικών λαών όφειλε να πει στους Σκοπιανούς ότι δεν είναι Μακεδόνες, απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος παγκοσμίως θεωρείται ότι είναι Έλληνας. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνουν:

· Ο Προφήτης Δανιήλ (Κεφ. Η 1-21). Προφήτευσε ότι ο Έλληνας Βασιλιάς θα νικήσει τον Πέρση Βασιλέα. Σε όραμα του (παρ. 5) είδε τον Τράγον των Αιγών που συνέτριψε τον Κριόν (παρ. 8). Ο Τράγος των Αιγών, ήταν ο Βασιλεύς των Ελλήνων (παρ. 21). Ο Κριός, ήταν ο Βασιλεύς των Μήδων και Περσών (παρ. 20).

· Μακκαβαίοι (Κεφ. Α-1). «Ο Αλέξανδρος ο Φιλίππου, ο Μακεδών, ενίκησε τον Δαρείον».

· Ο Προφήτης Δανιήλ (Κεφ. Β, παρ. 39) προμάντεψε την Βασιλεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, εκ του Θρόνου του Σολομώντος.

· Ο Προφήτης Ησαϊας (Κεφ. ΙΘ, παρ. 20) προφήτευσε: «Όταν κραυγάσουν οι Αιγύπτιοι προς τον Κύριον ο Κύριος θα αποστείλει άνθρωπον να τους σώσει και τους κυβερνήσει». Ο άνθρωπος αυτός κατά τον Καθηγητή Τρεμπέλα (σελ. 232) είναι ο Αλέξανδρος ο οποίος όταν εμφανίστηκε στην Αίγυπτο, ανακηρύχθηκε Φαραώ (άγαλμα του υπάρχει στο Μουσείο του Καΐρου).

· Ο Προφήτης Ησαΐας (Κεφ. ΙΘ, παρ. 23) εξυμνεί περίοδο ελευθέρας επικοινωνίας. Οι χρόνοι αυτοί οι χρόνοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

· Πολλά κείμενα Ταλμουδικά αναφέρουν Εβραϊστί: «Ο Αλέξανδρος ο Μακεδών, Βασιλεύς των Ελλήνων».

· Το Ταλμούδ, διηγούμενο τη συνάντηση του Αλεξάνδρου και του Αρχιερέως το 333 π.Χ., αναφέρει ότι ο Αρχιερέας τον αποκάλεσε «Αλέξανδρο τον Βασιλέα των Ελλήνων».

Ο Κων/νος Καραμανλής κατά τα εγκαίνια των ευρημάτων της Βεργίνας είπε: «Ο Αλέξανδρος υπηρέτησε όσο κανένας άλλος τα όνειρα του Ελληνικού έθνους, σύμβολο της ακατάλυτης ενότητας και συνέχειας του αρχαίου και νεώτερου Ελληνισμού».

Ο Χόλζνερ στο βιβλίο του «ΠΑΥΛΟΣ» γράφει: «Το μοναδικό εποικιστικό όργανο, στο οποίο στήριξε ο Αλέξανδρος τα σχέδια του για την κατάκτηση της Ανατολής, ήταν η Ελληνική μόρφωση, η Ελληνική γλώσσα, η Ελληνική κοινοτική ζωή και η Ελληνική πόλη. Η Ελληνική γλώσσα έγινε γλώσσα του πολιτισμού και της παιδείας».

Ο Αλέξανδρος ηγήθηκε του στρατού των Ελλήνων στον νικηφόρο αγώνα κατά των Περσών.

Ο Πλούταρχος αναφέρει ότι: «Βάκτρα και Καύκασος, χάρης στον Αλέξανδρο, τους Θεούς των Ελλήνων ελάτρευσαν».

Προσωπική μαρτυρία.

Το 1957 επισκέφτηκα ως Υφυπουργός Εμπορίου το Λίβανο, τη Συρία, και την Ιορδανία με θέματα α) την Έκθεση της Δαμασκού, β) το Κυπριακό, γ) το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, που χήρευε η θέση και εμπορικά και οικονομικά ζητήματα, περί των οποίων και μόνο θα αναφερθώ εδώ. Συνάντησα 3 Υπουργούς Εξωτερικών, 3 Υπουργούς Εμπορίου και έναν Υφυπουργό.

Όλοι μου εξέφρασαν την επιθυμία Ελληνικές τεχνικές εταιρείες να κατασκευάσουν έργα (αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμους κτλ.) στις χώρες τους. Μου είπαν ότι δεν εμπιστεύονται ούτε τους Ρώσους ούτε τους Δυτικούς. Όλοι στο τέλος κατέληξαν: «Οι Έλληνες δεν θα βάλετε στόχο να μας κατακτήσετε. Θεωρούμε τους εαυτούς μας απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου»

Η Τράπεζα της Ελλάδος δίστασε και δεν έδωσε εγγυήσεις για την χρηματοδότηση των ως άνω έργων. Κάλεσα τον Οικονομικό και Πολιτικό Σύμβουλο της Αμερικανικής Πρεσβείας, για να δώσουν Αμερικανικές τράπεζες τις εγγυήσεις. Το ανέφεραν στην Ουάσιγκτον, αλλά ήρθε αρνητική απάντηση. Η Μέση Ανατολή κατακλύστηκε από εταιρείες Ανατολικών χωρών.

Αποσπάσματα από το υπό έκδοση βιβλίο μου «Απολογισμός Καθήκοντος»

Στην Καμπούλ σε αρχαιολογικό χώρο υπάρχει Κεφαλή του Βούδα και δίπλα Κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου (φωτογραφία μου παραδόθηκε από τον Νέστορα Μάτσα).

«Η διανοητική συνάντηση Ελλήνων και Αράβων (ως συνέπεια της μεταδόσεως της Ελληνικής Παιδείας από τον Στρατό του Μεγάλου Αλεξάνδρου), υπήρξε το σημαντικότερο γεγονός της ιστορίας, οι συνέπειες του οποίου είναι τεράστιες στο Ισλάμ, την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο», έγραψε στους TIMES της Νέας Υόρκης το 2001 o Overbye.

Εδώ μπορούμε να αναφέρουμε ότι η Ελληνική γλώσσα παρέμεινε επίσημη γλώσσα στην Αλεξάνδρεια για 100 ολόκληρα χρόνια και μετά την εισβολή των Αράβων το 642 μ.Χ., οι οποίοι προφανώς αναγνώρισαν την αξία και τη σημασία της.

Δημιουργία του ψευδομακεδονικού έθνους των Σκοπίων

Αφετηρία του ψευδομακεδονικού έθνους των Σκοπίων ήταν η απόφαση της Κομιντέρν, η οποία το 1924 επικύρωσε απόφαση των Βαλκανικών Κομμουνιστικών Κομμάτων (και του Κ.Κ.Ε.) για αυτονόμηση της Μακεδονίας, προκειμένου να υπηρετηθούν τα Σοβιετικά επεκτατικά σχέδια , γιά τον εν καιρώ έλεγχο του Αιγαίου.

Η αφορμή για τη δημιουργία του κρατιδίου των Σκοπίων, δόθηκε με τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.

Η ηρωική άμυνα των Ελλήνων το 1940-41 ανέτρεψε τα σχέδια του Χίτλερ, ο οποίος για να βοηθήσει τον μετά από πεντάμηνες επιθετικές προσπάθειες ηττηθέντα από τους Έλληνες Μουσολίνι, επιτέθηκε την 6η Απριλίου 1941 κατά των Οχυρών Μακεδονίας – Θράκης. Ταυτόχρονα ο Χίτλερ επιτέθηκε και κατά της Γιουγκοσλαβίας, στην οποία, κατά τη διάρκεια της εκεί Γερμανικής κατοχής, αλλά και μετέπειτα, επικράτησε ο Κομμουνιστής Τίτο. Ο Τίτο ως Κροάτης, για να μειώσει τη δύναμη της Σερβίας, την 2α Αυγούστου 1944, ευρισκόμενος σε Γιουγκοσλαβικό έδαφος, ίδρυσε τη Σοσιαλιστική Δημοκρατία της «Μακεδονίας». Τον Σεπτέμβριο του 1944, όταν Γερμανοί και Βούλγαροι έφυγαν από τα Σκόπια, ο Τίτο εισήλθε στα Σκόπια και τεχνητά κατασκεύασε στα χαρτιά το ψευδομακεδονικό έθνος.

Αμέσως, τον Δεκέμβριο 1944, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Στεττίνιους, κατήγγειλε ως απάτη τη Δημοκρατία της «Μακεδονίας» και εν συνεχεία ο Αμερικανός Πρόεδρος Τρούμαν, απέτρεψε την απόσπαση της Μακεδονίας και την ενσωμάτωσή της στα Σκόπια.

Ο αμυντικός αγώνας των Ελλήνων 1940-41 κατά του Άξονα, που διήρκεσε 216 μέρες, διέσωσε την Σοβιετική Ένωση, απέτρεψε την επικράτηση του Χίτλερ και οδήγησε στην ήττα της Γερμανίας στην Ευρώπη. Όπως ομολόγησαν οι Χίτλερ, Κάϊτελ, Ήντεν και άλλοι, η ανυπέρβλητη Ελληνική συμβολή, συνετέλεσε στην τελική Συμμαχική Νίκη κατά τον Β΄ ΠΠ.

Ο Γάλλος Bourdau, μιλώντας το 1942 στο BBC είπε: «Μετά την απόφαση της Αγγλίας το 1940 (να αντιταχθεί στον επεκτατισμό του Άξονα), ο Ελληνικός λαός διέσωσε τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό. Να το θυμούνται οι Ευρωπαίοι, αλλιώς θα είναι αχαριστία στην Ελλάδα και προδοσία στην Ευρώπη».

Απατώνται ο Πρόεδρος Τσερβενκόφσκυ και ο Πρόεδρος Κερίμ, πιστεύοντας ότι επειδή μερικά κράτη αναγνωρίζουν τη χώρα τους ως «Μακεδονία», εντασσόμενοι στο ΝΑΤΟ, έστω και ως FYROM, θα νομιμοποιηθούν ως «Μακεδονία» και «Μακεδόνες». Οι εισηγηθέντες στα διάφορα κράτη να ονομάσουν την Δημοκρατία αυτή «Μακεδονία». είναι ανιστόρητοι.

Επιβεβαίωση των ανωτέρω θέσεων αποτελούν:

1. Η δήλωση του πρώην Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, ο οποίος μιλώντας σε διεθνές Συνέδριο στο Παρίσι το 1992, είπε: «Η Ελλάδα έχει δίκιο για το όνομα. Το λέγω αυτό διότι γνωρίζω ιστορία, που δεν γνωρίζουν Αμερικανοί Υπουργοί και Αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον. Το ισχυρό όπλο της Ελλάδας είναι η Ιστορία. Οφείλω να δηλώσω ότι η Ελλάδα δεν έκανε χρήση του όπλου της, δηλαδή της Ιστορίας» (και δυστυχώς αγνοούν ιστορία μεταξύ αυτών που συγκαταλέγονται και Αξιωματούχοι της Ε.Ε.).

2. Ο αείμνηστος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κων/νος Καραμανλής, στην από 3.1.1992 επιστολή του προς τους ομολόγους του, έγραφε μεταξύ άλλων: «Είναι αδιανόητο με τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου να δίδεται ιστορική νομιμοποίηση σε Τίτο και Μόσχα, που ονόμασαν την Νότιο Γιουγκοσλαβία σε Μακεδονία, προς έξοδο στο Αιγαίο, αποσπώντας την Μακεδονία από την Ελλάδα».

3. Ο βοηθός Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών κ. Τόμας Νάιλς, καταθέτοντας την 23η Ιουνίου 1992 σε υποεπιτροπή του Κογκρέσου για τις τελευταίες εξελίξεις στον Ευρωπαϊκό χώρο, δήλωσε, ότι για να αναγνωριστεί η «Μακεδονία» ως ανεξάρτητο κράτος, θα χρειαστεί να υπάρξει αλλαγή στην ονομασία της και προσέθεσε: «Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο, ότι η Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας δημιουργήθηκε από τους Στάλιν, Τίτο και Δημητρώφ, με ξεκάθαρο στόχο την υφαρπαγή ενός μεγάλου μέρους της Βόρειας Ελλάδας και χρησιμοποιήθηκε η Δημοκρατία αυτή την περίοδο 1944-1949, για αποσταθεροποίηση της Ελλάδος» [Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», 24 Ιουνίου 1992 του ανταποκριτού στην Ουάσιγκτον Δ. Δήμα].

Απάτες και Ψεύδη

Θα αναφέρω μόνο ορισμένες απάτες και ψεύδη. (Ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν εκτενέστερα τις απάτες και τα ψεύδη, υπάρχουν σε όλα τα βιβλία μου, τα οποία έχουν αποσταλεί στους αρμοδίους της Ε.Ε.).

1. Εξαπάτησαν το 1986 το Βατικανό παρουσιάζοντας Ελληνικές Βυζαντινές εικόνες, ως «Μακεδονικές». Μετά από διαμαρτυρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, το Βατικανό ζήτησε συγνώμη και δήλωσε ότι: «Παγιδευτήκαμε από τους Σκοπιανούς».

2. Εξαπάτησαν τους Ρώσους και παρουσίασαν στη γνωστή αίθουσα Τρετιακόφ τερακότες του 4ου αιώνα με Ελληνικές επιγραφές ως «Μακεδονικές».

3. Τα περιστατικά του Ίλιντεν, δηλαδή την εξέγερση Βουλγάρων το 1903 κατά των Τούρκων, την παρουσιάζουν ως εξέγερση «Μακεδόνων» και αυτή θεωρούν ως εθνική τους εορτή. Τους διαψεύδουν οι Πρόξενοι Η.Π.Α., Αγγλίας, Γαλλίας και Αυστρίας, που έζησαν τα γεγονότα στο Μοναστήρι (Μπιτόλα) το 1903 και με Αναφορές τους (70 στο σύνολο) στους Υπουργούς Εξωτερικών των χωρών τους, επισημαίνουν ότι ήταν εξέγερση Βουλγάρων. Ανάλογη αναφορά έκανε και ο Τούρκος Πρέσβης στη Γαλλία, προς στον Γάλλο Υπουργό Εξωτερικών.

4. Στα σχολικά βιβλία των Σκοπίων, δημοσιεύεται χάρτης της Μακεδονίας, όπου αναφέρουν ότι δεν υπήρξε παρουσία Ελλήνων στη Μακεδονία. Διαψεύδονται από τον Απόστολο Παύλο ο οποίος επισκέφθηκε Ελληνικές πόλεις στη Μακεδονία (Φίλιππους, Θεσσαλονίκη, Βέροια), που είχαν αιώνες πριν και μέχρι σήμερα τα ίδια Ελληνικά ονόματα. Στη Θεσσαλονίκη και Βέροια (ΙΖ 4.12) ο Απόστολος Παύλος συνάντησε Έλληνες και Ελληνίδες που επίστευσαν. Η αναφορά αυτή και μόνο των Πράξεων των Αποστόλων επιβεβαιώνει την ταυτότητα της Μακεδονίας ως Ελληνικής και την ταυτότητα των Μακεδόνων ως Ελλήνων.

Στην Κεντρική Ευρώπη κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας Έλληνες Μακεδόνες έγιναν Αυτοκράτορες (Ουγγαρία), Υπουργοί (Ρουμανία), Σύμβουλοι, Οικονομικοί παράγοντες και καλλιτέχνες (Αυστρία).

Διεθνής ειρήνη και σταθερότητα

Ως γνωστόν το 2001 υπεγράφη μεταξύ FYROM και Ε.Ε. Σύμφωνο Σταθερότητας και Σύνδεσης. Σε όλα τα γράμματα των Αξιωματούχων της Ε.Ε. τονίζεται ότι κύριος στόχος είναι η σταθερότητα στην περιοχή, η ειρήνη και οι σχέσεις καλής γειτονίας.

Εάν η Ε.Ε. δεν πει στους Σκοπιανούς ότι δεν εκπροσωπούν «Μακεδονικό Έθνος» και ότι δεν υπάρχουν «Μακεδονικές μειονότητες», ποτέ δεν θα δημιουργηθούν συνθήκες σταθερότητας, ειρήνης και σχέσεις καλής γειτονίας στην περιοχή.

Ο μόνος τρόπος για να πειστούν οι Σκοπιανοί ότι εξαπατήθηκαν, είναι να γίνει αυτό που υπέδειξε εκείνος που ανεκάλυψε τον Τάφο του Φιλίππου, ο Αρχαιολόγος Μανόλης Ανδρόνικος, δηλαδή να επισκεφθούν και να δουν οι Σκοπιανοί τις Ελληνικές επιγραφές, που έχουν βρεθεί στις ανασκαφές στη Μακεδονία.

Δυστυχώς οι αρμόδιοι για την διεύρυνση της Ε.Ε., παρά τις επιστολές μου, δεν αποφασίζουν να συνοδεύσουν όλους τους Ευρωβουλευτές που είναι αρμόδιοι για την υλοποίηση του Συμφώνου Σταθερότητας κα Σύνδεσης με τους Σκοπιανούς α) στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών των Αθηνών με τις 5.000 Ελληνικές επιγραφές της Μακεδονίας, β) στους Αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία της Μακεδονίας και των Σκοπίων, για να πουν και εκείνοι αυτό που δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Μιτεράν, μετά από επίσκεψή του σε εν λόγω χώρους: «Δεν γνώριζα για τις ανασκαφές και ούτε φανταζόμουν τόσο έντονη την παρουσία της Ελλάδος εδώ. Βυθίστηκα στο μεγαλείο των αρχαίων Μακεδόνων».

Οι Σκοπιανοί ισχυρίζονται ότι υπάρχουν «Μακεδονικές μειονότητες» στην Αλβανία, Βουλγαρία και Ελλάδα. Ύπαρξη μειονότητας σε μια χώρα προϋποθέτει αντίστοιχο έθνος σε άλλη χώρα, εν προκειμένω «Μακεδονικό Έθνος». Οι Βούλγαροι, οι Αλβανοί και οι Έλληνες αρνούνται την ύπαρξη «Μακεδονικών μειονοτήτων» και ύπαρξη «Μακεδονικού Έθνους».

Ο Ζέλεφ ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας την 20η Ιουνίου 1993 στη Σουηδία, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της Σουηδικής Εφημερίδας Svenska Dugbladed για «Μακεδονικό Έθνος» δήλωσε ότι: «Το Μακεδονικό Έθνος που δημιούργησε μετά τον Πόλεμο η Κομιντέρν είναι Έγκλημα του ΤΙΤΟΪΣΜΟΥ και του ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΥ».

Αποκαλυπτικό για την ανυπαρξία Μακεδονικού Έθνους είναι:

Α) Το απόρρητο Ημερολόγιο (που δημοσίευσε σε βιβλίο ο Δημοσιογράφος και Διευθυντής του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Σπύρος Κουζινόπουλος), του Βούλγαρου Κομμουνιστή ηγέτη Δημητρώφ και εκ των ηγετών του Κομμουνιστικού Συνασπισμού, ο οποίος σαφώς αναφέρει ότι στη «Μακεδονία» του Τίτο υπάρχουν μόνο Βούλγαροι, Σέρβοι και Έλληνες.

Β) Η δήλωση – ομολογία Στάλιν ότι: «Δεν έχει καμία σημασία ότι δεν υπάρχει «Μακεδονική συνείδηση» και έφερε παράδειγμα ότι «κατά την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917 δεν υπήρχε ΄Έθνος Λευκορώσων. Το δημιουργήσαμε και κανένας σήμερα δεν το αρνείται».

Ο Τζαφέρι, Αρχηγός Αλβανικού Κόμματος των Σκοπίων, τον Αύγουστο του 1997 κατηγόρησε τον Γκλιγκόρωφ για σφετερισμό της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των άλλων βαλκανικών χωρών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις αυταπόδεικτες ιστορικές αρχαιότητες Βουλγαρίας και Ελλάδας, με συνέπεια διαπληκτισμούς. Και κατέληξε τονίζοντας, ότι δεν υπάρχει πραγματικός Μακεδονισμός, αλλά πλασματικός, διότι προσπαθεί να οικοδομηθεί στη βάση ενός μύθου. Πρόσφατα δήλωσε ότι: «Καταδικάζεται από όλους τους επιστήμονες».

Στην Παγκόσμια Ιστορία δεν υπάρχει προηγούμενο. Ένας λαός που κατέλαβε και εγκαταστάθηκε σε άλλη χώρα, να οικειοποιηθεί το όνομα της χώρας και του λαού που προϋπήρχε επί 1000 και πλέον χρόνια. Αποτελεί και παραλογισμό να ανακαλύψουν μετά το 1950, την ύπαρξη «Μακεδονικού Έθνους», το οποίο καμία ιστορία ή χάρτης δύο χιλιάδες χρόνια και πλέον δεν αναφέρει.

Η καταδίκη της πρακτικής των Σκοπίων εκ μέρους της Ελλάδας, είναι δεδομένη.

Εάν η Ε.Ε. δεν λάβει θέση στο θέμα της ταυτότητας των Μακεδόνων, που είναι ταυτότητα Ελλήνων, προβλήματα θα δημιουργούνται και εκτός των Βαλκανίων, όπως επιβεβαιώνεται από το κατωτέρω στερούμενο σοβαρότητας περιστατικό.

Τον Δεκέμβριο 1995 ο Ιταλικός Οίκος ΜΕΜΜΟ και το Υπουργείο Πολιτισμού οργάνωσαν στη Ρώμη έκθεση αφιερωμένη στο Μέγα Αλέξανδρο, με τίτλο «Μακεδόνες οι Έλληνες του Βορρά». Ο επιτετραμμένος Πρεσβευτής των Σκοπίων στη Ρώμη Dr. Risto Blazevski με την υπ’ αριθ. 1704-2795 επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΟΙΚΟΥ ΜΕΜΜΟ ανέφερε: «Η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας εκφράζει την ενεργό διαμαρτυρία της για τον προσβλητικό τίτλο της εκθέσεως που διαφημίζει τους Μακεδόνες ως Έλληνες του Βορρά. Με αυτόν τον τίτλο (συνέχισε) ο οποίος έχει σοβαρό πολιτικό αντίκτυπο, παραποιείται χονδροειδώς η Ιστορία της ανθρωπότητας, διότι όλοι όσοι γνωρίζουν την αληθινή ιστορία, ξέρουν ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες, όπως και οι σημερινοί δεν έχουν καμία Ελληνική καταγωγή. Η Πρεσβεία με την παρούσα ζητεί να σβήσετε παντού την επιγραφή «Μακεδόνες οι Έλληνες του Βορρά». Εάν δεν επέμβετε η Πρεσβεία επιφυλάσσεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη»..

------------------------------------------------------------------------------------

Σημείωση:
Πολλοί "προοδευτικοί" θα χαρακτηρίσουν το παραπάνω κείμενο ως "ακροδεξιό". Λες και πρόοδος είναι να καθόμαστε ναρκωμένοι στον καναπέ, μπροστά στην τηλεόραση

4 σχόλια:

Humma Kavula είπε...

Καλό το αρθράκι αν και είναι μονόπλευρο το οποίο βέβαια έιναι λογικό. Το μόνο που με ξενίζει είναι το σημείο που λέει : "όφειλε να πει στους Σκοπιανούς ότι δεν είναι Μακεδόνες, απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος παγκοσμίως θεωρείται ότι είναι Έλληνας. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνουν:" E εντάξει δε μπορείς να πεις αυτά που αναφέρει πηγές και αν το κάνεις μπορείς ν εκτεθείς. Πιό σημαντική μου φαίνεται η δήλωση του Κίσινγκερ και η ομολογία του Στάλιν περί εφεύρεσης του Μακεδονικού Έθνους.

Slartibartfast είπε...

Τα δύο στοιχεία που λες περί Στάλιν και Κίσινγκερ δεν τα ήξερα και πραγματικά με εντυπωσίασαν όταν το πρωτοδιάβασα.
Το μόνο μονόπλευρο του άρθρου είναι πως συσχετίζει τη γεωγραφική με την ιστορική έννοια του όρου, αν και δεν νομίζω αυτό πως είναι απόλυτα λάθος μίας και ο χαρακτηρισμός μένει και ένας χαρακτηρισμός ποτέ δεν μπορεί να είναι απομονωμένος μόνο ως γεωγραφικός.

Ανώνυμος είπε...

Περσο-Ρωσσικών Ρίζων Αποπείρων Μακεδονίας

330 πχ Ο Μεγας Αλέξανδρος περίφραξεν τους πρότους Ρώσσους, τους
Μαγώγ του Περσικού Γώγ, με την Κάσπιαν πύλυν της Καυκάσιας Δερβεντίας.
Οι Σκύθοι, Τούρκοι, και Ρώσσοι είναι ακριτές, βάρβαβρα αποσπάσματα των
Πέρσων, ατμομπανιαρισταί ελαφοβοσκοί, και συνολικός αποτελούν το αιώνιον
πλήγμα όχι μόνον του Ελλινισμού αλλά και του πολιτισμού.

866 Ο Πατριάρχης Φώτιος εναρξεί σχίσμα κατα Πάπα Ρώμης Νικάλαον εξ
αιτίας Βουλγαρικών επιπολαιοτήτων υπερ της Ρώμης. Τουτο σπιούνευσαν οι
ανατολήται Πλατωνικοί Χρυστωμισταί μαύροι εκκλησιαστικοί οι οποιοί
νίκησαν τους Αριστοτελιανούς Καπαδωκιαστάς λευκούς μετα πτώση ικονοκλασμού.

1235 Οι Βούλγαροι αυτοκερύχθησαν Τρίτη Ρώμη εις Τούρνοβον,
θέλοντας να πάρουν Ελλάς και Κωνσταντινούπολιν. Τουτο
μετα υιοθετούν το 1589 οι Ρώσσοι. Προκηρούν τον προτόπορον
κουμουνισμόν της πρότυπης οβσύηνας δια την σλαυοποίησην του κόσμου.
Η αστική νοοτροπία είναι η ρίζα του ελλινικού πολιτισμού. Τιουτοτρόποως
διεκδικώντες του συγγενοκεντρικού χοριάτικου φυσιολατρισμού είναι
σλαβόσποροι οποίοι πρέπει να υπαστούν διωγμό δια την σωτηρία του ελλινισμού.

1342 Οι κουμουνισταί Ζηλοταί ανέλαβαν εξουσίαν εν Θεσσαλονίκην
σφάζωντας την αριστοκρατείαν επι διάταγμαν του Ρωσσικού πράκτοραν
Γρηγωριού Παλαμάν. Ο Παλαμάς έφερε Σλαύους και Τούρκους να
υποστήριξουν τον Καντακουζινόν να διαρρήξη τον αυτοκράτοραν το 1345.
Ετσι οι Τούρκοι απέκτησαν γνώσην Ελληνικής αμύνης. Εσπειραν την
ανατολήτηκην δαιμονίαν του ησυχασμού μετατρέπτοντας τους μοναχούς εις
πράκτορες κουμουνισμού. Ο ησθχαζμός είναι παραίσθηση ταχυπνοήας. Τα
σοσιαλιστικά μέτρα που επίβαλαν εις την κυβέρνιση κατέστρεψαν από μεσα
το Βυζάντιο. Το 1584 Ανατολόφρονοι σφάζουν Πατριάρχη Λούκαρη και
διώκουν Καλβινιστάς Μελανκθόν Βιτεμβούργης οποίοι ήθελαν να μας σώσουν
από τούρκους.

1824 Η Ρωσσια αντιτίθεται είς την δημιουργίαν μοναδικου Ελληνικού
κράτους και δ'υπομνήματος της του Υπουργού Εξωτερικών Νεσσελρόδη
(Γερμανός, οποίος ενικήσεν την θέσην του εναντίον τον Καποδίστριαν),
προτείνει εις τας λοιπάς δυνάμεις την ίδρυσιν τριων κεχωρισμένον
Ελληνικών κρατιδίων, υποτελών ταυτόχρονα εις Τουρκίαν και
Ρωσσίαν, κατα παράδειγμαν Μολδοβλαχίας.

1843 Επι εντολήν του Νεσσελρόδη αποστέλλεται ο πανσλαυιστής
Αρχιμανδρίτης Ουσπένσκης δια να εξεγείρη το Αραβοκατοχημένων Χριστιανικόν
ποίμνιον κατα των Ελληνόφωνων, δηλ Πατρ Ιεροσολύμων και Αντιοχείας και
τελικώς επιτυγχάνει το 1847 την απόσπασιν της Αντιοχείας οποιοι
τωρα διεκδικούν αφελληνοποίησιν διασποράς. Στρέφων πρως ταις
Περσοζορωαστριανών των ρίζων, οι Ρωσσοι ασπάζων τους μονοφυσιταίς ως
παρεξηγημένα θύματα των Ελλήνων, και μηχανεύουν ταχα Αραμαήστα ευαγγέλια
να διαψεύσουν τα Ελληνιστά. Τουτες προσπαθείες επιτυγχάναν αιώνα
αργότερα με το Μιχαήλ Αφλάκη, οποιος ίδρυσεν το κομμαν Βάαθ του
Σαδδάμη και Ασσάδη.

1870 Οι Πανσλαυισταί κατήνεγκον νέον δεινόν πλήγμα κατά του
Οικοθμενικού Πατριαρχείου διά της εκδόσεως Τουρκικού φιρμανίου
δια την ίδρυσιν Αυτοκεφάλων Βουλγαρικών φυλετικών παρασυναγωγών,
ταχα Εξαρχία, κατα διαταγμαν του Ρωσσου πρέσβεως Ιγνάτιευ,
κατάγωγος οποιου τωρα διεκδικεί Καναδική προθυπουργεία. Τωρα
διασρέφουν το συνοδικό ανάθεμα κατα φυλετισμό εναντίον δισποράν.
Διαθεσαν πεντομύρια ρουβλίων το 1872 προς εκσλαυισμόν Αγίου Ορως και
εκδίωξιν Ελλήνων Μοναχών οσων ουδέν ασπάζων τον δαιμονικών περσογεννής
ησυχασμόν.

1878 Η Ρωσσια αναγκάζει την Τουρκίαν να υπογράψη Συνθήκην Αγίου
Στεφάνου (προκύπτρων σημερινών Σλαβο Σκοπιανών) δι ης δημιουργείται
Μεγάλη Βουλγαρία (συμπεριλάμβων Θεσσαλονίκην) έργον εξ ολοκλήρου του
Ιγνάτιευ οστις κατα την υπογραφήν ανεφώνησεν ¨και τώρα εάν οι Ελληνες
το επιθυμούν δύνανται να μεταβούν εις Κωνσταντινούπολιν κολυμβώντες¨.

1923 Ο Πλαστίρας έσφαξεν τους Μακεδονονίκας και επέτρεψεν τους
ανατολίτας Βαφιάδην και Ζαχαριάδην ενάρξουν ενφύλιον πόλεμον. Ο
Μελέτιος Μεταξάκης θέλει να μεταφέρη το Πατριαρχίον εις Μόσχαν κατα
πρόσκλυσην Λένινως και οργανόνουν Σύνδεσμον ταχα πανορθοδόξεως
νεολέας. Το 1937 ο Στάλινας εκτοπίζει 285 χιλ ελληνορώσσους εις
Αρχάγγελον και Σιβηρίαν και τους σφάζει. Οι μαύροι τράγοι αναγκάζουν
ακόμι Μεταξά και χούνταν να ασπασθούν σοσιαλιστικάν μέτραν.

Slartibartfast είπε...

Χμμ.. Αυτό το τελευταίο μου θυμίζει δύο πράγματα... 1ον Τον δικέφαλο πρόεδρα 2ον www.e-e-e.gr