Δευτέρα 13 Αυγούστου 2007

Εκλογές...

Έχω βαρεθεί τα τελευταία τρία χρόνια να ακούω για εκλογές.. Δεν θυμάμαι μια μέρα να χάζεψα ειδήσεις μετά τους Ολυμπιακούς (μόνο στο net εννοείται) και να μην λένε πως τον άλλο-παράλλο μήνα θα χουμε εκλογές..
γκουχ-γκουχ...
Έχουμε και λέμε.. Ανεξαρτήτως κυβερνώντος κόμματος, η μόνη χρονιά στην οποία κάτι δίνεται στον κόσμο είναι η τελευταία. Ψίχουλα-ξεψίχουλα κάτι εξτρά παίρνουμε.. Εξαιρέσεις: (α) η τριετία του Μητσοτάκη (που δεν μπήκαμε στον τελευταίο χρόνο των παροχών) και (β) το 1996 με τον Σημίτη υπηρεσιακό όταν ο Ανδρέας ήταν στο Ωνάσειο.
Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις το κατιτίς μας το πήραμε.
Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος Έλληνας να τον συμφέρει να γίνουν εκλογές το Σεπτέμβρη..
(εξαιρούνται: Οι δελφινοι του Πασόκ που περιμένουν να τις χάσει ο George για να γίνει κόλαση και οι Πασόκοι με IQ μικρότερο του 20 που πιστεύουν ότι θα κερδίσουν τις εκλογές, ο Ολυμπιακός θα πάρει το Champions League και ο Παναθηναϊκός το νταμπλ).
Προσωπικά παρακαλάω να γίνουν Μάρτη.. Φάγαμε το γάιδαρο - στην ουρά θα κολλήσουμε; Κάτι ψιλό να τσιμπήσουμε ακόμα.. 1/2 - 1 % καλύτερη αύξηση, κανα επίδομα, καμμια φοροαπαλλαγή, κατιτίς τελοσπάντων. Αντέχω ακόμα 6 μήνες τον Πολύδωρα και τη Γιαννάκου (με το ζόρι ε - μην παρεξηγηθώ)
Έχω και το ακόλουθο επιχείρημα: Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει τα κέρατά της από 1/1/2008 (και ελπίζω να χει κι άλλα τέτοια). Προφανώς ο κόσμος πείθεται καλύτερα αν μπεί το χρήμα στην τσέπη παρά αν είναι μόνο στα λόγια ότι από το 2008 θα τα πάρουν. Άρα είναι προς το συμφέρον τους να κάνουν τις εκλογές Φλεβάρη-Μάρτη αφού θα χουν πάει στον κόσμο "οι όχι παροχές - ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ" :-P
Μήπως λοιπόν μας ταΐζουν κουτόχορτο;
Φαίνεται απλή λογική. Εκτός και αν παίζει κάτι που φοβούνται. Πιθανοί φόβοι:
1. Σκόπια
2. Σκάνδαλο
3. Πλήρης εκτροχιασμός προϋπολογισμού
4. Αυτογκόλ από τα μεγάλα ταλέντα (Πολύδωρας, Γιαννάκου)
5. Φυσική καταστροφή
Αν ο Κοκός φοβάται κάτι περισσότερο, ποντάρω όλα μου τα λεφτά στο 4 (αν και αυτοί θα μπορούσαν άνετα να συμπεριληφθούν στην κατηγορία 5 ως: Φυσικό ταλέντο καταστροφής)

Τέλος, θεωρώ πολύ πιθανό το σενάριο ο Κοκός να παίζει με το θέμα εκλογές προσπαθώντας απλά να εξουθενώσει το πασόκ

Ο καιρός γαρ εγγύς!!


Υ.Γ: Παίζει και το εξής εξωφρενικό σενάριο: Να κάνει τις εκλογές τώρα να τις πάρει με 2% και οριακή αυτοδυναμία για να διατηρήσει τον George πρόεδρο του πασόκ και αντίπαλο

Υ.Γ 2: Εννοείται πως όλα αυτά είναι προσωπικά σενάρια και πως στην όλη υπόθεση θα υπάρξει κάποιος ιδιότυπος συνδιασμός. Πάντως επιμένω: ΘΕΛΩ ΜΑΡΤΙΟ!

5 σχόλια:

Zaphod είπε...

Η πιο λογική εξηγηση είναι η 4 όπως λες και συ. Φοβάται ο Κώτσος πως κάποια μλκια θα κάνουν και τους έχει όλους στην τσίτα.

Εκλογές Σεπτέμβριο αποκλείονται λογικά γιατί αλλιώς η προεκλογική εκστρατεία θα συμπέσει με τα μπάνια του λαού και τότε δεν τον σώζει ούτε ο Θεός ο ίδιος.

Λογικά θα περιμένουν να φύγει και ο Χριστοδουλας για να μην τους σκοτίζει αμφότερος άρα λογικά πάμε για μετά τα Χριστούγεννα.

Εκλογές κανονικά πρέπει να γίνονται στο τέλος της τετραετίας και όχι οπότε γουστάρει ο Κώτσος και ο κάθε Κώτσος, ανάλογα με το αν τον συμφερουν οι δημοσκοπήσεις. Και ο Σημίτης τα έκανε και τον βρίζαμε.

Το αστείο είναι πως έχουν μπει στο γκεζί όλοι και έχουμε το μοναδικό καλοκαίρι που οι πολιτικοί είτε δεν κάνουν μπάνια είτε τα συνδυάζουν με "πολιτικές συζητήσεις με το λαό"

Slartibartfast είπε...

Ο Κοκός εδώ είναι και απολαμβάνει το Σκυλαντάρι και τις λιχουδιές της Τήνου. Έχω ήδη βάλει στοίχημα για εκλογές μετά το Νοέμβρη. Αν γίνουν Σεπτέμβρη μιλάμε για απίστευτη γκάφα. Θα φάει πολύ μαύρο. Βέβαια μετά τον Πολύδωρα δείχνει πως είναι ικανός για όλα.
Επιμένω πάντως στο σενάριο ότι παίζει την κολοκυθιά για να εξουθενώσει τους άλλους.
Ο Χριστόδουλας μετά τα 30 αργύρια από το 4ο ΚΠΣ δεν νομίζω να υπάρχει περίπτωση να μην τον στηρίξει.

Η πλάκα είναι πως ο κυρίαρχος λαός κάνει τα μπάνια του χαλαρά και δεν ασχολείται. Αυτό τουλάχιστον εισπράτω εγώ εδώ. Μόνο οι κομματάρχες είναι σε αναμμένα κάρβουνα. Έχει και αυτό την πλάκα του.

Zaphod είπε...

Μιλάγαμε για νορμάλ κυβέρνηση θα έλεγα σταντάρ Χριστούγεννα και αν. Τούτοι δω όμως πολλές φορές τρέχουν μόνοι τους και τερματίζουν δεύτεροι!

(Δυστυχώς για το ΠΑΣΟΚ ο George τερματίζει τρίτος...αν τερματίσει :-) )

Καλός μπούσουλας είναι και το ευρωμπάσκετ. Αποκλείεται να γίνουν εκλογές πριν και να χάσει την ευκαιρία ο Κώτσος να φωτογραφηθεί με τα παιδιά. Άμα τον πετύχεις πέστου πως φέτος από την Ίο είχε απουσία :-))))

Zaphod είπε...

Update: Κάνοντας την σχετική έρευνα σε φίλους που είναι σε πόστα - κομπόστα, σαν νέος ΕΛ Λιακό, μετά λύπης μου σου λέω πως πάμε για εκλογές μέσα στο Σεπτέμβρη, 23 ή 30 του μήνα. Η προεκλογική περίοδος θα κρατήσει μάξιμουμ 25 μέρες κάτι που δεν είναι κακό μιας και:
α) Θα φάμε λιγότερο πρήξιμο στα κανάλια
β) Λιγότερα κρατικά και κομματικά έξοδα
γ) Λιγότερη αναμπουμπούλα στα υπουργεία, όσο ο κάθε υπουργός κάνει το κομμάτι του στην περιφέρειά του αντί για την όποια τελοσπάντων δουλειά.

Μακάρι να βγουν ψεύτες αλλά κατά κανόνα κάτι ξέρουν παραπάνω :-)

Slartibartfast είπε...

Καταρχήν, εσύ γιατί πας διακοπές στα μέρη που συχνάζει ο Κοκός; Μετά από πρόεδρος του γαλαξία, επιθυμείς να γίνεις και πρωθυπουργός; ;-)) Σου εύχομαι του χρόνου τον Ιούλιο διακοπές στο Μαξίμου με καλύτερη γυναίκα από τη διδάκτωρ Νατάσσα :-))

Τα μόνα θετικά με τις εκλογές το Σεπτέμβρη είναι αυτά που περιγράφεις. +1 πόντο.
Όλος ο κόσμος πάντως έχει μπεί στο τριπάκι για Σεπτέμβρη. Αν και στην Καθημερινή ο Papachelas είχε την εξής διατύπωση: "Ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για εκλογές τον Σεπτέμβρη αλλά κρατάει κλειστά τα χαρτιά του".
Είδομεν..
Να δούμε τί λόγο θα βρεί να παρουσιάσει για τις εκλογές.
Επιμένω να ποντάρω Μάρτη.. έχω τρι-αίσθηση..


Χρόνια πολλά γλυκέ μου πρόεδρε!