Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2008

Ζαχοπουλιάς ΙΙ

Το σκηνικό με το Ζαχόπουλο συντηρείται προς το παρόν. Και βλέπουμε πως το ενδιαφέρον έχει στραφεί στο "ποιός παρέδωσε το dvd στον Ανδριανό και γιατί αυτός δεν τον κατονομάζει". Εν τω μεταξύ οι έρευνες είναι συνεχείς (δικαστικά αλλά κυρίως δημοσιογραφικά - άλλωστε οι ΜπομπολοΛαμπρακοΤεγοπουλαίοι έχουν καταχαρεί με το σκηνικό και εκτοξεύουν τη μια αρλούμπα μετά την άλλη). Δεν ξέρω τί θα αποκαλυφθεί το μέλλον αλλά προς το παρόν αιωρούνται μόνο κάτι καταγγελίες για κακοδιαχείριση από ειδικούς λογαριασμούς και για αποχαρακτηρισμό αρχαιολογικών χώρων. Αν εξαιρέσουμε το ροζ κομμάτι της ιστορίας και την εμπλοκή του γραφείου του πρωθυπουργού στην κατοχή του dvd δεν φαίνεται (προς το παρόν) να υπάρχει τίποτα περισσότερο βρώμικο από ότι θα βρούμε ψάχνοντας λίγο στην τοπική μας πολεοδομία ή στον τοπικό δήμο μας (κάνουμε τα στραβά μάτια, δίνουμε έργα σε δικούς μας - με το αζημείωτο φυσικά).
Στο σημείο αυτό να κάνω μία μικρή επισήμανση: Είμαι ο πρώτος που γκρινιάζω (έως και γκαρίζω) για την πάσης φύσεως κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος και την εκούσια στραβομάρα των δημοσίων υπηρεσιών. Καθώς επίσης θα πίνω νερό στο όνομα οποιουδήποτε τα βάλει με αυτή τη σαπίλα των δημοσίων φορέων και ξεσκίσει τους υπεύθυνους σε όλο το φάσμα. Δεν δέχομαι όμως να φάω το κουτόχορτο των μέσων πως τέτοια φαινόμενα είναι πρωτοφανή.

Στο προηγούμενο άρθρο για το θέμα Ζαχόπουλου προσπάθησα να θίξω τα τουλάχιστον ηλίθια κριτήρια στελέχωσης του κράτους από τον εκάστοτε ηγέτη. Στο συγκεκριμένο θέμα όμως, με κάλυψε απόλυτα, αν και διαφωνώ συχνά με αρκετές θέσεις του, ο Χρήστος Γιανναράς με το άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής. (Αξίζει να διαβάσει κάποιος προσεκτικά το άρθρο για τον φιλικό τρόπο που προσεγγίζει τον Καραμανλή και τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει).

Θα ήθελα όμως στο όλο θέμα να διατυπώσω έναν προβληματισμό μου. Γιατί ο Ζαχόπουλος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει; Καταρχήν, αν ήταν όσο "βρώμικος" διατείνονται τα μέσα θα μπορούσε άνετα να είχε βολέψει την κοπέλα που πηδιόταν στη δουλειά (όπως λέει και ο Humma Kavula) σε κάποιον στημένο διαγωνισμό και να χε λείξει το θέμα. Η οικογένειά του επίσης δήλωσε πως ήξερε για την εξωσυζυγική του σχέση. Όσο για το φόβο της δημόσιας διαπόμπευσης - θα μπορούσε κάλλιστα να είχε δώσει τα κατάλληλα ανταλλάγματα στα αφεντικά των κορακιών της δημοσιογραφίας και να το παίζει κύριος. Άρα θα μπορούσε να είχε λυθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα. Αντιθέτως, βρισκόμαστε σε μια πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα κατάσταση όπου κάποιο δημόσιο πρόσωπο κάνει χαρακίρι.

Το συγκεκριμένο γεγονός μου φαίνεται πολύ περίεργο. Είναι προφανές πως μας λείπουν κάποια κομμάτια από το παζλ (που ίσως δεν "βρεθούν" ποτέ).
Δεν παραβλέπω πως το στυλ και η φάτσα είναι εντελώς αποκρουστικά (σαν κομματάρχης 80's που μόλις βγήκε από σκυλάδικο).
Χωρίς να θέλω να ελαφρύνω τις αξιόποινες πράξεις του ή να παραβλέψω την έλλειψη ηθικής του αναρωτιέμαι:
Ρε μήπως τελικά δεν είναι τόσο βρώμικος όσο θέλουν να μας πείσουν;

3 σχόλια:

Zaphod είπε...

ΑΝ υποθέσουμε πως μας ενδιαφέρει το όλο παραμύθι θα πω πως
α) Φουσκώθηκε άνευ λόγου και αιτίας
β) Δεν είναι μούτρα αυτά που έχει
γ) Λείπουν όντως πολλά στοιχεία (έχω ακούσει κάτι κουτσομπολιά να σου φύγει το σαγόνι!!!!)

Ταύτα και βλέπουμε

Zaphod είπε...

Περί κουτσομπολιών συνέχεια:

Κυκλοφορεί ευρέως:

http://prezatv.blogspot.com/2008/01/blog-post_09.html

Slartibartfast είπε...

Καλά τέτοια κουτσομπολιά είναι η απόλυτη γελοιότητα. Ήμαρτον!!
Μπορεί ο Κοκός να ναι γκέι (είναι παλιό αυτό - αν και δεν του φαίνεται), αλλά τέτοια σενάρια είναι τουλάχιστον ανήθικα.

Πάρε και ένα άλλο από το press-gr.
Κρατάω μια μικρή πισινή (γιατί ποτέ δεν ξέρεις).

Aηδιάζω όμως με δήθεν αναρχοαριστερούς που κρύβονται στην ανωνυμία για να αναδείξουν την κοπριά που έχουν στο κεφάλι τους όπως αυτό και αυτό.