Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2007

NightLife in Tinos

Ορμώμενος από ένα θέμα που έθιξε ο Zaphod για την νυχτερινή διασκέδαση και τη γενική μιζέρια που επικρατεί, αποφάσισα να κριτικάρω λίγο την χειμερινή νυχτερινή ζωή στην Τήνο (ελπίζω να μην φάμε ξύλο). Άρξασθε:

Κουρσάρος: Κλαίει η μάνα μου στο μνήμα. Λένε πως το ροκ πέθανε οπότε καλοί μου ροκάδες ας μαζευτούμε να κλάψουμε όλοι μαζί. Τώρα πλέον που μας πήραν τα χρόνια γίναμε πιο avant-garde και αντί να πιούμε χαμομηλάκι βλέποντας τηλεόραση βγαίνουμε για να καταπολεμήσουμε το ξενέρωμα με ξενέρωμα και να αναπολήσουμε το ένδοξο παρελθόν μας όταν κουνούσαμε τις λάμπες. Και μιας και πλέον είμαστε κουλτουριάρηδες, να μην βάλουμε και το ποτό 7 ευρώ; Φτωχομπινέδες είμαστε;

Αργοναύτης: Χαζοχαρούμενη μουσική από ότι να ναι. Απορώ πώς και δεν παίζει Βανδή - Κοκκίνου κτλ. Φαντάζομαι πως στην playlist που έφτιαξε πρόπερσι δεν είχε σκυλάδικα και γλιτώσαμε από τύχη μιας και δεν φαίνεται να την έχει ανανεώσει. Το μόνο ενδιαφέρον στο μαγαζί είναι πως που και που νομίζεις πως βρίσκεσαι στα Ζωνιανά. Για αυτό τα 7 ευρώ που δίνεις για το ποτό ίσως να είναι και λίγα.

Σίβυλλα: Κάποτε, αν πήγαινες πιωμένος θα πέρναγες καλά, θα γινόσουν εντελώς λιώμα από το γέλιο. Τώρα έχει μόνο μίζερα σκυλοτράγουδα και Βαζαίο με μεγάλες δόσεις από μπιτάκια και αλλαγές τραγουδιών λες και κάποιος Τραμπάκουλας παίζει με το τηλεκοντρόλ. Ήμαρτον ρε παιδιά.

ΠυρSOS: Σίβυλλα σε μονοφωνική έκδοση.

Si-Sa: Πήγαινε να γίνει στην αρχή σαν τουρλού από σκυλάδικα - μπιτάκια - ροκάκια - ποπάκια αλλά μέχρι εκεί. Δεν έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα και ακούς ότι κάτσει. Αν διαβάσεις στο ωροσκόπιο πως είναι η τυχερή σου μέρα δοκίμασε να μπείς - υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να επαληθευτεί.

Σιβυλλάκι: Με χάλασε μετά την ανακαίνιση. Πριν ήταν μια τρύπα, τώρα είναι 2 τρύπες στη συσκευασία μίας. Ψύχρανε πολύ. Άσε που αμα δεν παίζει Πασχάλη Αρβανιτίδη, Πωλίνα και Αλέξια δεν έχει ιδιαίτερο γούστο. Τελοσπάντων αν είστε καθηγητής και θέλετε να βάλετε διαγώνισμα χωρίς να λείπει κανένας μαθητής, είναι το καταλληλότερο μέρος. Θα τους βρείτε όλους εκεί! (ο λόγος είναι μυστήριο).

Ρεμέντζο: Όταν πρωτοάνοιξε είχε καλά Ελληνικά λαϊκά. Πλέον έχει βαρύνει το πρόγραμμά του και βγάζει και λίγο μιζέρια. Χρειάζεται λιγο πιο ευχάριστη - χαλαρή - άνετη μουσική και ίσως λίγο χαμηλότερη ένταση. Clubάκι δεν θα γίνει ποτέ - μπορεί να εξελιχθεί σε ευχάριστο παρεΐστικο μπαράκι για 1-2 ποτά.

Μονοπώλιο:
Ωραίο μαγαζί αλλά κούρασε. Επειγόντως ανακαίνιση, και ζωντανότερη μουσική. Αν είναι να χαλαρώσω κάθομαι και σπίτι μου. Δυστυχώς πλέον είναι αδιάφορο και λείπει το χαμόγελο. Κάντε κάτι.

Μετρόπολις: Το πολυπολιτισμικό μαγαζί. Η παγκοσμιοποίηση έφτασε και στην Τήνο. Το ανατολικό μπλοκ ζει, βασιλεύει και δραστηριοποιείται στην ελεύθερη οικονομία. Όσον αφορά τη μουσική είναι το τελευταίο πράγμα που θα προσέξεις αν μπείς μέσα.

Paradise: Και όμως υπάρχει ακόμα. Για την ακρίβεια υπάρχει όπως ήταν πριν 20 χρόνια με μόνη διαφορά τη μουσική. Δεν έχω και ιδιαίτερη άποψη - έχω να πατήσω 2 χρόνια και σε κάποιες εκλάμψεις μου όπου αποπειράθηκα να πάω η μουσική με έδιωξε πριν ανοίξω την πόρτα.

Πάπυρος: Το πιο cult μαγαζί της Τήνου. Προβάλει ένα είδος αφελούς διασκέδασης σε συνδιασμό με τη μουσική - όλα μέσα (Μητροπάνος, Τερλέγκας, Βαζαίος, Διονυσίου) και όποιον πάρει ο χάρος. Είναι το μόνο μαγαζί που δεν βαριέσαι γιατί δεν έχεις απαιτήσεις - μόνο να χαζοκουνηθείς και να γελάσεις. Συστήνεται σε παρέες από τέσσερα άτομα και πάνω, όπου οπου θα γίνει τρελός χαβαλές. Απαγορεύεται η είσοδος σε καρδιακούς και σε ξενέρωτους.

Αλλού: Μπαράκι δεν θα γίνει ποτέ. Ωραίος χώρος, σε λάθος σημείο του νησιού όμως. Καμιά καθημερινή μετά από καναν αγώνα αξίζει να πιείς ένα ποτό, αν θες καλή λαϊκή μουσική μιλώντας με την παρέα σου. Σημειώνουμε στα πολύ θετικά το live κάθε Σάββατο που σπάει τη μονοτονία του νησιού. Το ακόμα θετικότερο είναι πως επειδή δεν έχει την ταμπέλα του bar (στη συνείδηση του μέσου Ντηνιακού) στο live πάνε μόνο όσοι θέλουν να ακούσουν μουσική. Στα υπέρ και τα καθαρά ποτά του.

Village: Είμαι άνω των 17 και κάθε φορά που περνάω απ έξω φοβάμαι ότι θα φάω πόρτα.

Τί λείπει; Διασκέδαση! Δεν είμαι κάτω των 22 ώστε να είναι αυτοσκοπός μου να βγώ για ποτό. Θέλω καλή, ευχάριστη μουσική και να χαβαλεδιάσω. Για αυτό ο κόσμος σταμάτησε να βγαίνει.
Επίσης είναι απαράδεκτο να με θεωρούν ηλίθιο και να μου σερβίρουν πετρέλαιο για ποτό. Δεν με νοιάζει ποιός φταίει - το ότι το επιτρέπουν να συμβεί στα μαγαζιά τους (όπου συμβαίνει) είναι απαράδεκτο. Άσε το άλλο που σε ορισμένα μαγαζιά το ποτό είναι ακριβότερο από ένα κιλό κρέας. Δεν είμαστε ηλίθιοι!

Και μια τελευταία παρατήρηση:
Δεν ξενέρωσε ο κόσμος - Εσείς τον ξενερώσατε!!!!

11 σχόλια:

Zaphod είπε...

Η τελευταία πρόταση - κατακλείδα είναι όλα τα λεφτά..!

Άκου ένα τουριστικό συμβαν φετινής κοπής για να δεις με τι μαλάκες έχουμε μπλέξει:

Σε ένα παραλιακό μπαράκι έχουνε σκάσει μύτη 20 Πολωνέζες 20-25. Και παίζει ο ντι-τζες trance που πολύ το γουστάρουν τα γκομενάκια. Και χορεουσι. Όλες. Χαμός! Ένα μαγαζί κολλημένο και 20 γκομενάρες με κάτι λιμά να χοροπηδάνε. Αντίδραση του αφεντικού: Πάει στο ντι-τζε και του λέει να βάλει ελληνικά (σήκω χόρεψε κουκλί μου κτλ)!!

....το μαγαζί άδειασε εν ριπή οφθαλμου.....

Slartibartfast είπε...

Ε, κλασικά πράγματα.. Συμβαίνουν παντού.
Και εδώ είναι καθημερινό φαινόμενο σε ορισμένα μαγαζιά με όλους τους δυνατούς συνδιασμούς. Λιώμα όλοι να χορεύουν νησιώτικα - αλλαγή μπιτάκια και ένα ολόκληρο μαγαζί να κοιτάει με μία απορία τον dj και άδειασμα εντός 5λέπτου.

Θυμίζω: Χάρρυ Κλυν - Αλλαλούμ στο Λέτσοβο όπου έχει πρωτόρθει η τηλεόραση και βλέπουν όλοι το εργαλείο του Σατανά ενώ ο Τραμπάκουλας παίζει με το τηλεκοντρόλ και κάνει εναλλαγές μεταξύ τσόντας και Εκκλησίας. Ε, η πλειονότητα των ντιτζέδων έτσι είναι... Τραμπάκουλες με ένα μίκτη στα χέρια τους.

Humma Kavula είπε...

2Zaphod : To περιστατικό το θυμάμαι πολύ γέλιο.

2slarti : Ρε έχετε τόσα μαγαζιά; Που ήταν κρυμμένα; Και για την ηλικία σου πολλά έχεις δει που κάνεις και ρεπορτάζ. Θυμήσου και τη γενναιόδορη προσφορά-κέρασμα της ιδιοκτήτριας Κατερίνας του Κουρσάρου του ενός σφηνακίου!!!! Γουαου! Χτες γιόρταζε ε; Ε να της στείλω ένα σφηνάκι κέρασμα να πατσίσουμε.

Slartibartfast είπε...

Ε, έχουμε τόσα μαγαζιά αλλά θέλατε αποκλειστικά ξένη μουσική. Η πλάκα είναι πως πρέπει να κάνω ένα update γιατί έχω ξεχάσει και ένα. Βέβαια υπό ΚΣ οι σοβαρές επιλογές είναι 4-5.
Καλά, η πολιτική των μαγαζιών εδώ όσον αφορά το κέρασμα είναι απαράδεκτη - κυρίως οι "ψαγμένοι" που θέλουν ξένη μουσική. Τα μαγαζιά που θα σεβαστούν τον πελάτη που κάνει καλούς λογαριασμούς και θα πετάξουν το καρότο του "κερνάω ένα ποτό" είναι μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού. Και ειδικά με τον Αργοναύτη ξενέρωσα πολύ - καβουροναύτης είναι.
Ακόμα και οι Μπαχουραίοι με τα σφηνάκια πορτοκαλάδα με μία σταγόνα αλκοόλ που κερνούσαν στο Wild Rose ήταν πιο καλοί επαγγελματίες από τον Ντηνιακό μέσο όρο.
Βέβαια υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις.

Humma Kavula είπε...

Ναι δίκιο έχεις Αργοναύτης όχι Κουρσάρος που έγραψα

Ανώνυμος είπε...

NIGHTLIFE IN TINOS
Τραβας χοντρο κομπλεξ αγορι μου κ αμα σε πετυχουμε στο νησι,Θα καταλαβεις οτι απλα εισαι γεννημενος για να σε γαμαμε κ οχι για Nightlife in Tinos.

Slartibartfast είπε...

Ωπα!!! Δεν το χα πάρει πρέφα.. Νέο σχόλιο εδώ μετά από 10 μήνες; Και ανώνυμο;
Πλάκα έχει..... δεν θα το σβήσω -
άλλωστε έχω τρομοκρατηθεί από τον βαρβάτο ανώνυμο άντρακλα ;-))

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο που βοηθάς την αναπτυξη του νησιού που σε ταίζει!!!!!!
Αν δεν σου αρέσουν τα μαγαζιά μην βγαίνεις, πάρε NOVA και κάτσε σπίτι!!! Μάλλον εσύ εισαι ξενέρωτος ή έχεις πρόβλημα και οχι τα μαγαζιά!!! Με αυτά προσβάλεις τον κόσμο του νησιου και δεν βοηθάς κάπου!!! Στο κάτω κατώ μπορεις να πας στην Μύκονο και να διασκεδάσεις με Trendy, Gay, Bye και καθαρα ποτά!!!!

Υ.Γ Απο τα λίγα νησια με καθαρά ποτα ειναι η Τήνος.... μαλλον εσυ δεν ξέρεις να πίνεις!!!! Συνεχισε με τσαγάκι, θα σου περάσουν και τα στομαχικά!!!!

Slartibartfast είπε...

Το νησί με ταΐζει; Καλό και αυτό!! Γελάσαμε πάλι.. Προφανώς δεν ξέρεις ποιός είμαι και τι κάνω στη ζωή μου..

Ευτυχώς που υπάρχουν οι ντόπιοι και βοηθάνε την ανάπτυξη του νησιού.. ;-))

Τι άλλο να κάνω για να βοηθήσω; Να κάνω μεταμοσχεύσεις εγκεφάλου; Είδα το στυλάκι σου - κλασική περίπτωση..

Φέτος 2-3 μαγαζιά ήταν πολύ καλύτερα από πέρυσι (και δούλεψαν σε τρέλα).. Αν για αυτό ευθύνεται έστω και ελάχιστα η "ξενέρωτη κριτική" μου, είμαι απίστευτα χαρούμενος.

Υστερόγραφα:
1. Τα επιχειρήματα σου είναι αστεία.. (Μύκονος, καθαρά ποτά, τσάγια κτλ) Απορώ αν είσαι πάνω από 15 χρονών..

2. Σύντομα θα υπάρξει και το φετινό "NightLife in Tinos". Αν μπορείς να μιλήσεις σοβαρά με επιχειρήματα και να αφήσεις το ανώνυμο ψευτομάγκικο στυλάκι είσαι ευπρόσδεκτος (θα το χαρώ πολύ). Αν όχι, μην εκτίθεσαι άδικα..

3. Βαριέμαι να ψάχνω σε άρθρα 1 χρόνου μπας και απάντησε κανείς... Το λήγω εδώ..

Ανώνυμος είπε...

Εισαι βλακας διαχρονικα ομως..

Slartibartfast είπε...

... είπε η κότα