Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2007

Θα τον μεθύσουμε τον ήλιο.... και το λαό!

Χθές βράδυ η ΕΤ1 είχε την Θεματική βραδιά, όπως κάθε Πέμπτη. Το θέμα χθες ήταν η κρίση του Σοσιαλισμού στην Ευρώπη και σε κάποια φάση κατά τις 22.30 ο κακομοίρης ο Κούλογλου είχε καλέσει το βλαμμένο της πολιτικής (έλα τώρα ξέρετε ποιόν λέω). Εκεί λοιπόν που απαντούσε κλασικά άρες μάρες κουκουνάρες και ο Κούλογλου έδειχνε σαστισμένος από το μεγαλείο του ΓΑΠ (ο κακομοίρης αφού γλίτωσε το εγκεφαλικό τυχερός ήταν), αποφάσισε να τον ρωτήσει για τον Μπλέρ. Μάλιστα πριν την ερώτηση έδειξε και ένα βιντεάκι με μια αναδρομή στη θητεία του Μπλέρ με τα εξής στοιχεία:
  • Τα εύσημα της Θάτσερ για το σύνολο της πολιτικής του
  • Το εσωκομματικό κράξιμο
  • Τους συντηρητικούς που τον υποστήριζαν σε διάφορες αποφάσεις και νομοσχέδια
  • Τον Μπους να λέει πως έχασε ένα φίλο
  • Τον Σαρκοζύ να λέει πως η πολιτική του Μπλέρ είναι ένα φωτεινό παράδειγμα που θέλει να μιμηθεί ο ίδιος
και αμέσως μετά τον ρωτάει αν τελικά ο Μπλέρ είναι σοσιαλιστής ή μήπως απέτυχε και γι αυτό παραιτήθηκε.
Τότε λοιπόν ο George αναλαμβάνει να μας διαφωτίσει για αυτά τα περίεργα λέγοντας: Ο Μπλέρ έκανε λάθος με τον πόλεμο του Ιράκ που συστρατεύθηκε με τις ΗΠΑ (καμμία αντίρρηση ως εδώ) αλλά στα εσωτερικά τα πήγε περίφημα. Προώθησε την παιδεία, την υγεία και το κοινωνικό κράτος, μείωσε την ανεργία και είναι ένα παράδειγμα σοσιαλιστικής διακυβέρνησης αν εξαιρέσουμε την εξωτερική του πολιτική.
Για την υγεία, την ανεργία δεν θυμάμαι τίποτα πρόχειρο (αν και γενικά αυτό που μου έχει μείνει είναι πως συνεχίζει απαρέγκλιτα την πολιτική Θατσερ). Αλλά, το ότι σχεδόν διπλασίασε τα δίδακτρα για όλους τους φοιτητές στην Αγγλία (διευκρίνηση ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ - πορείες, χαμός κτλ) πριν 2-3 χρόνια δεν το θυμάται κανείς; Ο Κούλογλου προφανώς δεν θέλησε να τον κάνει εντελώς ρόμπα (έχοντας δείξει το βίντεο πριν την απάντηση του gap). Και έρχονται τα δικά μου ερωτήματα:
Αυτός θα κάνει την αριστερή σοσιαλιστική στροφή στο Πασόκ;
Τελικά είναι τόσο βλαμμένος;
Είχαμε αυτόν υπουργό εξωτερικών και παιδείας για 30 χρόνια και επιζήσαμε σαν έθνος;
Ή θεωρεί πως είμαστε όλοι στο επίπεδο του μέσου πασόκου που ακούει Παπανδρέου και ηδονίζεται τόσο πολύ που ο εγκέφαλος κλατάρει;

Θα μου πείς τώρα ο Βαγγέλης είναι καλύτερος; Μπα, ο Βαγγέλης δεν λέει τέτοιες κοτσάνες. (θα λεγε: Εγώώώώ τον Μπλερ τον έχω για πρωινό...)

update: Ακούω Ελληνοφρένεια σήμερα και έχει το εξής απόσπασμα ;-) (τα άτομα δεν παίζονται)

Αυτά βλέπουν οι κυβερνώντες και κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Ότι μπαρούφα και να κάνουν, πιστεύουν ακράδαντα πως κάποιος από απέναντι θα είναι εκεί να τους ξεπεράσει.

Ήμαρτον - διαγωνισμός μπαρούφας κατέληξε το πράγμα.


7 σχόλια:

Zaphod είπε...

Ειπαμε πως μόνο μια είναι η σωστή πρόταση για την ηγεσία του κινήματος!!!

Δεν είδα τον Κούλογλα διότι θα με....έπιανε πάλι πασοκίτιδα! (φτου σκόρδα!)

Anyway ανέμενε ποστ που θα οριοθετήσει το πολιτικό γίγνεσθαι στις πράσινες εσωκομματικές εκλογές!

love&kisses
zaphod

Slartibartfast είπε...

Αναμένω την προσωπική σου τοποθέτηση με μεγάλη ανυπομονησία.. Θα νηστέψω κιόλας για να είμαι καθαρμένος να δεχτώ την παρέμβασή σου..

Humma Kavula είπε...

Η λύση βρίσκεται στο σοσιαλισμό αλλά με ακροδεξιές εκτροπές όσον αφορά τους λαθρομετανάστες και τις παρελάσεις, ακροαριστερού τύπου επαναστατικές εκδηλώσεις της λαικής οργής και οικολογικές παρεμβάσεις Αλαβάνου περί σεξουαλικής απελευθέρωσης, ήτοι χασίσι, γαμήσι κι επιστροφή στη φύση. Ο Σοσιαλισμός σα θεωρία είναι υπέροχη αλλά έχει γίνει επιχείρημα/εργαλείο για την αποπλάνηση των λαών. Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει και φθίνει η επιρροή του επειδή ο κόσμος καταλαβαίνει την παγίδα και τις αντιφάσεις του.

Humma Kavula είπε...

Να διευκρινίσω ο Σοσιαλισμός που αναφέρω δεν είναι του ΠΑΣΟΚ σε καμία περίπτωση.

Slartibartfast είπε...

Εννοείς δηλαδή πως το Πασόκ δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει την αριστερή στροφή και να μας βγάλει από το βούρκο της δεξιάς; Ντροπή σου άπιστε!

Άσχετο: Εμένα η θέση μου είναι ελεύθερη οικονομία με ένα κράτος που:
α. θα κόβει κ%$#@ς όταν κάποιος παραβαίνει το νόμο και τα όρια (είτε κεφάλαιο - είτε ιδιώτης)
β. προσφέρει ανταγωνιστικές υπηρεσίες
γ. αρωγό στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού να ξεφύγουν από τη μειονεκτική θέση τους.

π.χ: Θα τιμωρεί αμετάκλητα το γιατρό που πήρε φακελάκι, τον πρεζέμπορα, τα καρτέλ, τον τεμπέλη υπάλληλο, την αυθαιρεσία κτλ. Ελεύθερο, αλλά σε αυστηρά όρια.

Humma Kavula είπε...

Μαζί σου αυτό ακριβώς εννοώ, ένα κράτος που θα υπάρχει. Όσο για την ελεύθερη οικονομία, επειδή η ελευθερία είναι παρεξηγημένη όπως έγραψες σε προηγούμενο ποστ με το ρηθέν του Ισοκράτη δε θα ήμουν και τόσο υποστηρικτής της.

Zaphod είπε...

Έθεσα τα όρια.!
Περάστε να καμαρώσετε!