Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Τι μπουρδέλο είμαστε...

Τι μπουρδέλο είμαστε ρε φίλε μου... Εδώ και μια βδομάδα, θέλει ο Τζέφρυ να παραιτηθεί να πάει στο καλό του και δεν μπορεί να βρεθεί αντικαταστάτης. Παπαδήμοι, Διαμαντούροι, Πετσάλνικοι, Κακλαμάνηδες και ένα κάρο άλλα ονόματα έχουνε πέσει, αλλά πότε ο ένας ασκεί βέτο, πότε τον άλλο δεν τον θέλουν και είμαστε ακόμα στην αναμονή. Και όλο αυτό γιατί; Προκειμένου να φορτωθεί ένας την ευθύνη της υπογραφής της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου (που θα μας δεσμεύσει τουλάχιστον για 10 χρόνια λιτότητας, εξαθλίωσης και ξεπουλήματος). Και φυσικά, οι αθώες περιστερές βουλευτές που θα το ψηφίσουν στη Βουλή, να το παίζουν μετά αθώες περιστερές... Έτσι λοιπόν η όλη φάση της "σωτηρίας" της χώρας φαίνεται δύσκολη, η υπόθεση έχει εξελιχθεί σε κουτσομπολίστικο πάνελ επιπέδου τατιάνας, και οι χαχόλοι από κάτω κάθονται και παρακολουθούν να δουν που θα καταλήξουν Τζέφρυ και Σαμ, όταν αφήσουν τα υποτιθέμενα παιδιαρίσματα, για τη σωτηρία της χώρας.

Who is Papadimos
Βλέπω στο twitter (γιατί αποφεύγω να βλέπω τηλεοπτικές χαβούζες) πως τα κανάλια έχουν λυσσάξει να επιβάλλουν Παπαδήμο, όπως και ο Καρατζαφύρερ. Ο καταλληλότερος, ο ικανότερος, με καλό πρόσωπο στην Ευρώπη και λοιπές αηδίες. Μην αναφέροντας φυσικά πως μία τέτοια λύση είναι σα να βάζεις το λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Αν παρακολουθείτε λίγο την επικαιρότητα, θα θυμάστε τις πρόσφατες δηλώσεις του (παραμονές της 26ης/10) πως το κούρεμα στα ομόλογα δεν πρέπει με τίποτα να ξεπεράσει το 30% κλπ. Όπως επίσης, θυμόμαστε όλοι πως είχε μεγάλη θέση στην Ευρώπη, αλλά ξεχνάμε πως ήταν Τραπεζίτης (αντιπρόεδρος στην ΕΚΤ). Είναι ο ίδιος τύπος που οργάνωσε τη φάση με τα swaps της Goldman Sachs το 2000 (ως επικεφαλής της Τραπέζης της Ελλάδος), ο ίδιος που έβλεπε τα greek statistics να στέλνονται αφειδώς στην Eurostat και όλα τα υπόλοιπα "καλά" που συνέβησαν στη χώρα τα τελευταία 15 χρόνια...

Είναι σα να έχεις φίλε μου πρόβλημα με την τράπεζα που θέλει να σου πάρει το σπίτι και να βάζεις συνταξιούχο αρχιτραπεζίτη να σε εκπροσωπήσει.

Ένας συνάδελφος μου λεγε πως θα το κανε, γιατί ο κλέφτης μπορεί να σε φυλάξει καλύτερα από τους άλλους κλέφτες. Λογικό ακούγεται.. Το κάνει και η CIA με τους hackers, μόνο που τους έχει δεμένους στο λαιμό με ένα κάρο αδικήματα και πρόστιμα υπό αναστολή, για όσο δουλεύουν γι αυτήν. Τι σχέση άραγε μπορεί να έχει αυτό με μας τώρα, δεν μπορώ να το καταλάβω. Βέβαια, στην άλλη ερώτηση αν θα έβαζε έναν παιδεραστή να κάνει μάθημα στην κόρη του (ώστε να μάθει να προστατεύεται), απάντηση δεν πήρα. 

Δηλαδή τι τρέχει;
Έλα μου ντε.. Άπειρα σενάρια να φάνε όλες οι κότες του κόσμου. Σίγουρα πάντως δεν είναι χαζοί - ή τουλάχιστον η Αμερικανική Πρεσβεία δεν είναι χαζή (το έπιασες πονηρούλη ε;). Το πιθανότερο το θεωρώ να στήνεται όλη αυτή η κολοκυθιά προκειμένου να κουράσουν το Λαό ώστε να φορτώσουν στη συνέχεια το όποιο πρόσωπο ως μοναδική λύση. Πιθανότατα αυτό το πρόσωπο να είναι ο Παπαδήμος (ή και κάποιος άλλος που τον κρατάνε για άσσο) με  προοπτικές να μας ρίξει χειρότερο σεξ κι απ το πασοκ. Άσε που οι εκλογές το Φλεβάρη δεν το βλέπω να γίνεται, γιατί κάτι μου λέει πως η Νέα Πασοκρατία συνολικά θα πάρει το πολύ 40%, ενδέχεται να σκάσει κανα ΣυριζοΚΚΕ με κανα 30% και να γίνει δω χάμου της Αργεντινής με τα ελικόπτερα. 
Χρειάζεται λοιπόν μία καθυστέρηση τώρα στο μαγείρεμα, μπας και καταφέρουμε να ξελιγώσουμε το λαό, ώστε να σερβίρουμε το μουχλιασμένο φαΐ με τέτοιο τρόπο που να φανεί σωτήριο. Και δυστυχώς για τα μνημονιακά κόμματα  Νέα Πασοκρατία και τα εξαπτέρυγά τους (λαος, δησυ, δημαρ) αν δεν καταφέρουν να παρασύρουν το Λαό θα τους πάρει ο διάολος (αμήν και πότε). Οπότε, θα φορτωθεί ως σωτήρας κάποιος φυτευτός, θα πάρει τα βάρβαρα μέτρα (για κανα χρόνο) και μετά κάποιος θα τον ρίξει (πιθανότατα ο Σαμ που έχει και προϋπηρεσία) ώστε να έρθει σα λυτρωτής να συνεχίσει την ίδια πολιτική πετώντας κανα ψίχουλο. Κι έτσι να συνεχιστεί όλο το παραμύθι της Μεταπολίτευσης. Ή τουλάχιστον κάπως έτσι είναι το σχέδιο..

Θα τους κάτσει;Αν κρίνω από την Ελληνική Ιστορία, οι πιθανότητες είναι συντριπτικές υπέρ τους. Άλλωστε, εδώ και 40 χρόνια όλοι τα ίδια είναι, όλοι κλέφτες είναι, κανένας δεν κοιτάζει το Λαό, κλπ (πες μου πως δεν έχεις σιχαθεί να τ ακούς) κι όμως το γαϊτανάκι τους συνεχίζεται. (απόδοση: 1,50)
Βέβαια, παίζουν με τη φωτιά. Πιθανότατα και η Αργεντινή έτσι ήταν, μέχρι που ο κόμπος έφτασε στο χτένι και τους πήρε και τους σήκωσε (το ελικόπτερο). (απόδοση: 7,00)
(κρίμα, πιάσανε και τον Μάκαρο τον αγαπούλα - είχαμε μια επιπλέον ελπίδα να το έστηνε)

Bonus περί καναλοχαβούζων
Και κάποιος θα ρωτήσει: Καλά ρε slarti, γιατί τα κωλοκάναλα έχουν λυσσάξει; Τα έργα έχουν παγώσει, οι μίζες το ίδιο, γιατί τέτοια προπαγάνδα; 
Απάντηση: Βρε κουτό!! Ποιός σου είπε πως σταμάτησαν οι μίζες; Και την Δημόσια Περιουσία που θα ξεπουληθεί, νομίζεις πως θα την πάρουν όλη οι ΓερμανοΓαλλοΑμερικάνοι; Δεν θα μείνει κανα καλό φιλετάκι για τα δικά τους παιδιά, που τόσο καλά κοιμίζουν το Λαό; Ή νομίζεις πως οι συννενοήσεις καναλιών με τις πρεσβείες ήταν έτσι στο βρόντο; Παιδί μου καλό, οι προδότες ανέκαθεν έβγαζαν καλά τη μίζα τους, δεν ήταν προδότες από ιδεολογία. 
Και πέραν αυτού - για φαντάσου να ήξερες μισή ώρα πριν για το δημοψήφισμα, ή για το χαμό με τον νέο πρωθυπουργό, πόσα cds/μετοχές/δολλάρια κτλ θα μπορούσες να είχες αγοράσει/πουλήσει και τι γερή μπάζα θα μπορούσες να χες κάνει.. Όπως λέει και ο οπαπ "το ξερες, το παιξες"




Δείτε στη συνέχεια το Δελτίο του κακού σας του καιρού και μετά τη δραματική σειρά Ρεζέλ.
Σας ευχαριστούμε πολύ που επιλέξατε εμάς για την αποχαύνωσή σας, 
ευχές για έναν αιώνιο πνευματικό ύπνο. 
Καληνύχτα σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: